september11 , 2024

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering uitbreiden? Dit zijn je mogelijkheden!

Related

Airconditioning: modern comfort en duurzaamheid in jouw huis

Airconditioning, zoals we die vandaag kennen, heeft een lange...

Oregon pine vs meranti: welke houtsoort past bij jouw project?

Oregon Pine en Meranti hout zijn twee populaire houtsoorten...

Waarom cube e-bikes en mountainbikes ideaal zijn voor jou

Cube fietsen zijn een uitstekende keuze voor een breed...

Digitale transformatie in de amsterdamse drukkerijsector

De drukkerij Amsterdam sector heeft een aanzienlijke transformatie ondergaan...

Innovatie en duurzaamheid in amsterdamse drukkerijen

De wereld van drukwerk heeft een enorme transformatie doorgemaakt....

Share

Ondanks dat een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering niet verplicht is, sluiten veel vrouwelijke ondernemers deze verzekering wel af. Een goede zaak, want hiermee ben je verzekerd tegen schade die jij, een werknemer of een product bij iemand veroorzaakt. Helaas dekt een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB) niet alles. Wil jij jezelf beter verzekeren? Breid deze verzekering dan uit. De meeste verzekeraars bieden verschillende aanvullende dekkingen aan. Om je een idee te geven van de mogelijkheden, hebben we hier een aantal dekkingen op een rijtje gezet.

Beroepsaansprakelijkheid
Eén van de populairste aanvullende dekkingen van een AVB is beroepsaansprakelijkheid. Breid jij je bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering hiermee uit? Dan is je bedrijf ook verzekerd tegen financiële schade als gevolg van een beroepsfout. Hier kan bijvoorbeeld sprake van zijn als je een verkeerd advies geeft of een gebrekkig product levert.

Sommige bedrijven kunnen overigens niet om een beroepsaansprakelijkheidsverzekering van Univé heen, want deze aanvullende dekking is verplicht voor een aantal beroepen. Dit geldt voor advocaten, accountants, financieel adviseurs, notarissen, makelaars en architecten. Omdat je een beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV) niet los af kunt sluiten, moet je ook een AVB afsluiten als je één van de genoemde beroepen beoefent.

Construction All Risk (CAR)
Werk je in de bouwsector? Breid je bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering dan (ook) uit met de aanvullende dekking Construction All Risk (CAR). Met de CAR verzekering van Univé ben je verzekerd voor schade die je veroorzaakt tijdens bouw- en onderhoudswerkzaamheden. Loopt het door jou uitgevoerde werk schade op, maar kun je hier zelf niets aan doen? Ook dan biedt een CAR-verzekering uitkomst.

Werknemersschade
Je personeel kan niet alleen ‘schade’ oplopen tijdens het werk, maar ook bij werkgerelateerde activiteiten. Stel je voor dat een medewerker tijdens de rit van werk naar huis een ongeluk krijgt en hierdoor (zwaar)gewond raakt. De schade kan door de tegenpartij vergoed worden, maar dit gebeurt niet altijd. Breid jij je AVB uit met werknemersschade? Dan voorkom je dat een werknemer met de schade blijft zitten als deze niet vergoed wordt.

Eigendommen van klanten
Als je bedrijf eigendommen van klanten bewerkt, behandelt of bewaart, kan er schade aan deze spullen ontstaan. Omdat de schade ontstaan is terwijl jij de spullen in beheer hebt, stelt de klant je hier aansprakelijk voor. Sluit je de aanvullende dekking ‘eigendommen van klanten’ af als aanvulling op een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering? Dan hoef jij je hier geen zorgen over te maken, want met deze verzekering ben je verzekerd voor dergelijke schade. Als zelfstandige zonder personeel (zzp’er) heb je deze aanvullende dekking overigens niet nodig. Althans, niet als jij je bij Univé verzekert. Schade aan eigendommen van klanten is dan standaard meeverzekerd op je bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering.

Gehuurde en geleende spullen
Heb je bepaalde gereedschappen of apparaten nodig voor je werk, maar bezit je deze zelf niet? Dan kun je ze huren. Besef je alleen wel dat deze spullen kunnen beschadigen. Hoe vaker je spullen van iemand huurt of leent, hoe groter deze kans. Om te voorkomen dat je aansprakelijk gesteld wordt voor schade aan gehuurde spullen, breid jij je AVB uit met de aanvullende dekking ‘gehuurde en geleende spullen’.

spot_img