Je speelt eigenlijk al jaren gitaar. Je hebt misschien af ​​en toe vastgelopen in coffeeshops en bars, en soms ook in een kerstdrankje gedompeld met een residentieband van je werk. Je zult zeker van mensen om je heen horen dat je goed kunt spelen. Het begint misschien te kriebelen, misschien wil je een echte band beginnen …
Ik kan mijn eigen overtuiging noemen dat spelen in een band naast functie echt een fantastisch tijdverdrijf en een stopcontact is. Maar onbetwistbaar maken. Een band is meer dan alleen muziek maken. Meerdere beginnende bands zullen het zeker tegenkomen: de arrangementen, de narigheid eromheen. En dit leidt meestal tot veel goede muzikale inspanningen.
Het runnen van een band kost moeite. Op deze blogsite zal ik je enkele tips geven over dingen die ik echt heb meegemaakt vanuit mijn eigen ervaring. Hoe onderhoud je een band?
1. Bandbinding
Dit is zeer essentieel. Natuurlijk moet er een muzikale klik zijn. Maar daarnaast moet een band gewoon een hechte vriendengroep worden. Je moet op elkaar kunnen vertrouwen, je moet elkaar en je wederhelft begrijpen. Organiseer avonden om elkaar naast je muziekactiviteiten goed te leren kennen.
2. Structuur
Neem de tijd om dingen met elkaar op een rijtje te krijgen. Maakt niet uit tijdens oefensessies, maar maak er een hoofdminuut van: een bandconferentie waarin ook notulen worden gemaakt. Het kader begint met een verzorgd oefenmoment op een vast tijdstip, dat voor iedereen een spiritueel moment zou moeten zijn. Bespreek uw visie en doelstellingen regelmatig met uw band. Dit kan gaan over de categorie, repertoire, aantal banen, periode van de set, et cetera. Waar ligt de hoogste prioriteit: gloednieuwe nummers of het programma verbeteren? Zorg ervoor dat iedereen op exact dezelfde pagina staat en dat elke huwelijksrepetitie goed besteed wordt om in de richting van dat doel te werken.
3. Taken splitsen
Zorg er dan voor dat iedereen iets doet om de boel draaiende te houden. Binnen de band heb je zeker een muzikaal genie en/of bladliedjesgoeroe. Maar je hebt ook iemand nodig voor geld en ook voor de boekhouding, voor korting, voor logistieke plannen per optreden, voor extern contact, proactief zoeken naar optredens, alle documenten afhandelen, enzovoort. Verdeel deze taken relatief over elkaar en durf elkaar ook goed te woord te staan ​​als iemand zich op de juiste manier van zijn taak onthoudt.
4. Maak je band zichtbaar
Koop geweldig promotiemateriaal. Om te beginnen zijn dit uitstekende opnames van uw band die een suggestie geven van uw efficiëntie live- en muziekontwerp. Bovendien is dit sociale media: verspreid je naam op zoveel mogelijk platforms. En houd dit ook energiek: berichten over uw efficiëntie, maar ook nevenactiviteiten of inzichten in de bruiloftsrepetitie. Uiteindelijk heb je ook nog eens zichtbaarheid bij gelegenheden zelf. Geef een mooie banner met je naam of een beachflag bij de ingang van de plek waar je speelt.
Het is niet voor niets dat gespecialiseerde bands meestal een begeleider hebben. Er komt veel bij kijken. En u zult deze taken onderling moeten opnemen. Maar als iedereen gepassioneerd is over de band, komt het wel goed!