maart4 , 2024

Waarom kiezen voor kunstgras?

Related

Waarom avontuur jouw nieuwe levensstijl moet worden

Avontuur is een begrip dat vaak geassocieerd wordt met...

Ontdek verborgen parels in Nederland

Nederland zit vol verrassingen en onbekende plekjes die wachten...

Thuis haarkleuring: nieuwe normaal in je badkamer

Thuis je haar kleuren is tegenwoordig net zo normaal...

De charme van betoncoatings: strak en modern

Als je op zoek bent naar een vloercoating met...

De rol van HR technologieën in bedrijfsgroei

In de hedendaagse zakenwereld zijn HR-technologieën een onmisbare pijler...

Share

Mijn partner houdt van tuinieren. Hij kan hele dagen buiten in de tuin zitten en ook nog eens een van de mooiste planten op de beste plekken planten met zijn groene vingers. Ik herken niet hoe hij het keer op keer gecorrigeerd krijgt, maar onze tuin ziet er altijd stralend uit. Naast onze grasmat. Het gras is een doorn in het oog. Ten eerste omdat de verschillende gezellige zomers kale, droge gebieden in stand houden, ten tweede omdat de mollen hun weg banen door ons gazon en ook die vreselijke kleine stapels achterlaten. Op zoek naar methoden om hier iets aan te doen, dachten we dat het aanleggen van kunstgras misschien wel iets voor ons zou zijn. De suggestie van kunstgras gaf me altijd het gevoel van 'nep' gras. Maar tegenwoordig is het bijna gelijk aan echt gras. We hebben de koe bij de horens gevat en ook vastgesteld dat de aanschaf van kunstgras genoeg voordelen heeft om deze grasmat het voordeel van de twijfel te geven.

Kunstmatig gras leggen

Na het kopen van het kunstgras begonnen de vingers van mijn man natuurlijk te jeuken. Het aanleggen van het gazon gebeurde in verschillende stappen. Eerst werd het oude erf verwijderd en ook de grond zo lang mogelijk geëgaliseerd. Na het egaliseren heeft hij een zandlaag van zo'n 10 centimeter gebruikt en daarna ingestrooid en geëgaliseerd. Dat laatste moest effectief gebeuren omdat het kunstgras zich aan de ondergrond vormt. Tot nu toe is alles gelukt en ook vol goede moed ging hij verder met de volgende stap, het leggen van het stabilisatiedoek. Hij heeft de randen van het canvas geborgd met een kunstmatige grashaak, zodat de oorsprong of het onkruid er niet doorheen komt en er in de toekomst zeker geen beschadigingen in de kunstmatige tuin ontstaan ​​bij gebruik ervan. Eindelijk kwam het moment dat hij het kunstgras kon leggen. De ligging van onze tuin is 10 bij 4 meter en ook de rol die we kregen was precies deze afmetingen. Het goede nieuws is, want als de tuin smaller of groter was, kwam er natuurlijk wat knip- en plakwerk bij kijken. Tot slot beschermde hij het kunstgras met unieke haken die hij om de 50 centimeter langs de zijkanten in het gras prikte. Doel geslaagd.

De voordelen van kunstgras

We waarderen het eigenlijk dagelijks sinds de aanleg van het kunstgras. Het staat prachtig milieuvriendelijk op het erf en het aangelegde erf is echt onderhoudsvriendelijk. U heeft er nauwelijks moeite mee. Zo nu en dan verwijderen we wat bladeren, maar dat is alles. Bovendien hebben we geen last meer van die vervelende molshopen. Ik denk dat kunstgras ook heel milieuvriendelijk is, omdat het nooit hoeft te worden gemaaid of gespat. Tijdens de zomermaanden is ons gazon werkelijk ongelooflijk mooi gebleven, geen kale plekken en bovendien niet aangetast, ondanks het zwembad voor de kinderen. Volgens de producent hoeft de klimaatconditie geen rol te spelen. Zelfs het hele winterseizoen met langdurige vorst zal kunstgras zeker geen schade oplopen, dat zijn we verzekerd. Dat betekent dat het gefabriceerde gras extra veerkrachtig is.

spot_img
Vorig artikel
Volgend artikel