juni16 , 2024

Ga voor zekerheid

Related

Een eerste indruk telt

Bij het organiseren van een uitvaart is de eerste...

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering uitbreiden? Dit zijn je mogelijkheden!

Ondanks dat een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering niet verplicht is, sluiten veel...

Eerste indrukken van Den Haag en Rijswijk

Den Haag, de stad van vrede en recht, staat...

De kracht van een goede reinigingsroutine

Een goede reinigingsroutine is essentieel voor een stralende en...

Waarom professionele verfproducten een verschil maken

Als je ooit een schilderproject hebt aangepakt, weet je...

Share

Het leven van ons vrouwen kan best gecompliceerd zijn. We houden vaak meerdere ballen omhoog en we hebben vaak veel doelen die we willen realiseren. En de meesten van ons snakken ook naar wat liefde en romantiek in ons drukke leven. Maar ook daar kan het soms verwarrend mee lopen en dan bevind je je opeens in een situatie dat je zwanger bent. Dit kan een uitermate verwarrende ontdekking zijn, zeker als je niet precies weet wie de vader is. Je wilt je kind natuurlijk een vader geven en je wilt eerlijk zijn tegenover je partners. Moet je dan negen maanden lang in onzekerheid leven? Nee, dat is tegenwoordig gelukkig niet meer nodig. Een prenatale vaderschapstest geeft je de zekerheid die je in deze toch al zo verwarrende periode kan gebruiken.

Hoe werkt een prenatale vaderschapstest?

Misschien denk je bij een prenatale vaderschapstest aan allerlei ingewikkelde ingrepen die een risico zijn voor de baby, maar dat is gelukkig niet het geval. De baby loopt geen risico en jijzelf ook niet. De test kan al vanaf de negende week worden afgenomen zodat jij en de mogelijke vader meteen duidelijkheid hebben. Maar hoe werkt dan deze test. Bij een prenatale vaderschapstest wordt met een wattenstaafje wat wangslijm van de mogelijke vader afgenomen. Jijzelf laat wat bloed afnemen bij de huisarts, verloskundige of een prikpost. Jouw bloed is belangrijk want hieruit kan het DNA van de baby gefilterd worden en zo kan met behulp van het DNA van de mogelijke vader bepaald worden of hij de vader is. Zo heb je 99,9% zekerheid over wie de vader is en kunnen jullie samen bepalen hoe jullie verder gaan.

Niet officieel erkend

Wel belangrijk om te weten is dat een prenatale vaderschapstest vooral bedoeld is voor de eigen gemoedsrust en die van de vader. In een rechtszaal, als je bijvoorbeeld alimentatie wilt, houdt deze test geen stand. Als je dat wel wil, moet de test officieel door onafhankelijke beroepsbeoefenaars zoals bijvoorbeeld een arts of een verpleegkundige worden afgenomen. Maar wil je vooral weten wie de vader van je kind is, dan biedt deze test de mogelijkheid. En het leuke is dat als je dan toch bezig bent je ook gelijk het geslacht van de baby te weten kunt komen. Dat is natuurlijk een mooie bijkomstigheid. Dus twijfel je aan wie de vader is van je ongeboren baby? Bestel een prenatale vaderschapstest en ga voor zekerheid.

spot_img